De vroedvrouw is de meest aangewezen persoon om een normale zwangerschap, bevalling en kraamtijd te begeleiden. Het is wetenschappelijk bewezen dat een persoonlijke begeleiding tot een betere beleving van de zwangerschap en het ouderschap leidt! Wij proberen je op zo’n kort mogelijke termijn een afspraak te geven en nemen de tijd om naar jullie te luisteren.

De consultaties zijn mogelijk op twee locaties. In onze praktijk in Molenbeek, aan het kanaal, tegenover de Dansaertwijk. Of in het Elzenhof, een gemeenschapscentrum in Elsene, ideaal gelegen tussen het Flageyplein en het Jourdanplein, inclusief goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer.

Consultaties

De eerste consultatie duurt een uur waarbij wij je dossier openen en uitleg geven over onze werking. Daarbij is er tijd voor vragen, doen we een medisch onderzoek (inclusief bloedafname indien nodig) en voorzien we een moederboekje. De opvolgende medische consultaties duren telkens 30 minuten.

De frequentie van de consultaties loopt op van één keer per maand tijdens de eerste maanden, tot wekelijks tijdens de laatste weken van je zwangerschap.

Het medisch onderzoek bestaat uit:

  • controleren van je bloeddruk
  • meten van de hoogte van je baarmoeder om de groei van jullie kindje op te volgen
  • voelen van de buik vanaf 28 weken zwangerschap om de ligging van de baby te bepalen
  • luisteren naar het hartje van de baby

We geven je een voorschrift voor de echo's op 12, 22 en 32 weken. We doen één keer per trimester een bloedafname, of vaker indien gewenst. Bij vermoeden van een probleem, verwijzen wij je door naar je huisarts of gynaecoloog.

Bij ons ben je steeds in goede handen!

Op onze contactpagina vind je alle gegevens om ons te bereiken.