vlnr Marloes, Arlind, Elke en Febe

vlnr Marloes, Arlind, Elke en Febe

Arlind

Ik heb altijd geweten dat ik vroedvrouw zou worden. Het hele proces van zwangerschap, geboorte en ouderschap fascineert mij enorm. In het laatste jaar van de opleiding heb ik 3 maanden stage gelopen in Rwanda. Deze ervaring heeft mij geconfronteerd met zowel mooie als zware momenten in het leven. Als vroedvrouw ben ik hierdoor zeker gegroeid en dit neem ik mee in mijn begeleiding tijdens jullie zwangerschap, bevalling en kraamtijd.

Na mijn opleiding heb ik het geluk gehad om bij Zwanger in Brussel aan de slag te kunnen. Samen met mijn collega’s wil ik jullie graag begeleiden en ondersteunen tijdens deze unieke periode.

 

0499/10 94 13
arlind@zwangerinbrussel.be

Elke

Ik ben de oudste van de Zwanger in Brussel-club! 22 jaar geleden ben ik afgestudeerd als vroedvrouw en heb ik in verschillende ziekenhuizen in Vlaanderen gewerkt op verloskwartier en materniteit.

Sinds 2005 werk ik als zelfstandige vroedvrouw en in 2008 hebben Katlijn en ik Zwanger in Brussel opgericht en het pand in Molenbeek gekocht. Na 8 jaar van ups en downs als zelfstandige ben ik nog elke dag blij dat Zwanger in Brussel bestaat en dat we met een enthousiast team van vroedvrouwen, nieuwe Brusselaars kunnen verwelkomen!

Na al die jaren is Zwanger in Brussel een huis geworden waar meer dan vroedvrouwenwerk gebeurt, een huis waar ik trots op ben!

0495/88 15 02
elke@zwangerinbrussel.be


Febe

Ik was nog heel klein toen ik met verwonderde ogen en een lichte jaloezie naar de vrouwen in de witte schorten keek omdat zij elke kamer op de kraamafdeling zomaar mochten binnenwandelen. Sindsdien ben ik een droom beginnen koesteren die ik gek genoeg uit het oog verloren ben toen ik afstudeerde. Na één jaar agogische wetenschappen te studeren, vielen de puzzelstukjes in elkaar toen ik voor vroedkunde koos. Op het einde van mijn studies ging ik op buitenlandse stage naar Zweden en daar kreeg ik de smaak te pakken om als vroedvrouw zelfstandig te werken. Dit was wat ik wilde doen. Na een jaar te hebben gewerkt als verpleegkundige in het opvangkamp van Sijsele ben ik verheugd om mezelf eindelijk vroedvrouw te kunnen noemen.

0474/ 89 32 55          febe@zwangerinbrussel.be

Marloes

Na mijn studies heb ik een jaar in het Sint Pieter ziekenhuis in Brussel gewerkt, om tot de conclusie te komen dat die manier van werken niet bij mijn visie van begeleiding aansloot. Daarna een jaar als interimkracht gewerkt, veel verschillende ziekenhuizen leren kennen en ook heel veel postnatale huisbezoekjes gedaan en eind 2008 officieel als zelfstandige begonnen. Dit was waar ik altijd van gedroomd had! Na 6 jaar intensief samenwerken met Franstalige collega’s in het Brusselse en zelf een kindje te hebben gekregen, de stap gezet om mij eind 2014 bij Zwanger in Brussel aan te sluiten. En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad!

Vanaf 1 april 2017 ben ik met zwangerschaps- verlof.


 


Hanne

Al zolang als ik me kan herinneren ben ik geïntrigeerd door alles rond zwangerschap, geboorte en baby's. Zonder er echt bij stil te staan dat er zoiets bestond als een vroedvrouw, die het hele proces van dichtbij meemaakt. Tot ik in het laatste jaar van het secundair de opleiding vroedkunde leerde kennen. De keuze was snel gemaakt. In 2014 startte ik vol enthousiasme aan de opleiding. In mijn laatste jaar deed ik stage bij een zelfstandige vroedvrouwenpraktijk en opnieuw vielen de puzzelstukjes in elkaar. De persoonlijke begeleiding, het intense contact en het gevoel gezinnen echt te kunnen helpen bij het mooiste moment in hun leven maakten mij oprecht gelukkig. Vanaf toen wist ik dat ik ooit zelfstandige vroedvrouw ging worden. Wanneer er enkele maanden later een plekje vrij kwam in het team van Zwanger in Brussel twijfelde ik geen seconde om te solliciteren. En hier sta ik dan en noem ik mijzelf met super veel trots: zelfstandige vroedvrouw.
Ik ga vooral meewerken aan het nieuwe project Baby in Brussel. Ik kijk er naar uit jullie, samen met mijn collega's te begeleiden bij deze ongelofelijk bijzondere periode in jullie leven.

0489/20 28 77