Wij stellen meerdere beval-formules voor: wij willen graag dat een koppel zich goed voelt bij de plaats van bevalling en bij de keuze van de personen die hen hierbij begeleiden. Het is pas als je voelt dat je in een, voor jou, veilige omgeving bent, dat bevallen het beste lukt. 

Thuisbevalling met ZWanger in brussel

Jullie bellen ons op het moment dat de weeën goed begonnen zijn en dan komt 1 van ons bij jullie thuis. Vanaf het moment dat de geboorte van de baby nadert, belt zij de tweede vroedvrouw en zullen zij jullie begeleiden bij de geboorte van jullie kindje in jullie eigen omgeving. Na de geboorte blijven wij nog 2 uur bij jullie, zodat we bij vertrek, jullie met een gerust hart kunnen laten genieten!

Wij verhuren ook een bad voor een onderwaterbevalling. Meer info hier en op consultatie.

Bevalling in kliniek St Jan met ZWanger in brussel

Jullie bellen ons op het moment dat de weeën goed begonnen zijn en dan komt 1 van ons bij jullie thuis. Op het moment dat wij denken dat het het juiste moment is om te vertrekken, of dat de aanstaande moeder (of vader!) graag vertrekt, gaan wij met jullie mee naar St Jan om jullie daar verder te begeleiden. Op het moment van de geboorte, komt een vroedvrouw van het team van St Jan ons assisteren. Wij blijven na de geboorte nog even om jullie te begeleiden bij de eerste stappen als nieuwe ouders!

Bevalling in de cocon met zwanger in brussel

Jullie bellen ons op het moment dat de weeën goed begonnen zijn en dan komt één van ons bij jullie thuis. Als de vroedvrouw vastgesteld heeft dat de arbeid goed doorzet, vertrekt zij samen met jullie naar de Cocon, waar zij jullie verder begeleidt in een kamer die lijkt op een gewone slaapkamer, in een sfeer die meer lijkt op thuis dan op een ziekenhuis en met vertrouwde gezichten om je heen. Op het moment dat de geboorte nadert, komt een tweede vroedvrouw (Cocon) ons assisteren.


extra Opleiding

Wij hebben allemaal de cursus Newborn Life Support gevolgd via het Belgian Resuscitation Council.